6 Haziran 2012 Çarşamba

Fazla Kilolara Engel Olmak Lida ile Mümkün



Okul idaresiyle görüşme yaparak ben bütün gün sıkı bir şekilde çalışırken arada bir masamdan kalkıp gerinmeye, beş dakikalığına aptal bir şey yapmaya, biraz hava almaya… bir mola almaya ihtiyaç duyduğumu öne sürdüm! Çocuklar da insandır ve buna ihtiyaç duyar! iddiama okulun gösterdiği dirençle karşılaşınca, burada neler olduğunu anladım.

Bu okul ve belki diğerleri de herhangi bir sosyalleşmeyi bastırarak olumsuz sosyalleşmeyi önlemek ve vazgeçirmek gibi bir planla ortaya çıkmıştı. Çocukların birbiriyle karşılaşmasına izin verme; korkunç bir şey olabilir! İlişki kurmalarına izin verme; birbirlerini incitebilirler! Gevşemelerine izin verme; berbat bir plan yapabilirler! Yani, burada plan nedir? diye düşündüm. Onları insanlıktan çıkmış zombiler gibi yetiştirdiğinizde, her şey iyi mi olacak?

Kızım kısa bir süre sonra o okuldan ayrıldı ama benim aklımda kalan, okulda çocukları birbirinden ayrı tutmaya çalışmanın tuhaf mantıksızlığıydı. Çocuklar arasında antisosyal davranışın cevabı, sosyalleşmeyi bastırmamız değil, onlara olumlu sosyalleşmeyi öğretmemiz ve bunun için örnek olmamızdır. Benim için bu gerçekten “Hadi canım!” dedirten, büyük bir şaşkınlıktı.

Kötü yeme konusu da aynı şekildedir. Kötü yeme alışkanlıklarından lida kapsül ile kurtulabilirsiniz. Aşırı yemenin çözümü açıkça kendinizi yiyecekten bütünüyle yoksun bırakmak değildir. Ani gelişen yeme krizinin önüne lida ile geçin ve kilo almayı engelleyin. Aşırı yemenin sebep olduğu fazla kilolara lida kapsül ile engel olmanız mümkündür.

Yiyeceği unutmanız, yiyecekten kaçmanız, kendinizi yiyecekten yoksun bırakmanız ya da yiyecekten sakınmanız değildir. Dilediğiniz gibi yiyerek zayıflamak için lida bitkisel kapsül kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ve eğer saplantılı bir halde yiyecek düşünmekten vazgeçmek istiyorsanız yapmanız gereken son şey, kendi kendinize onu düşünmemenizi söylemektir! Böyle yapmak, sizi yenilgiye uğratacak böyle düşüncelere bir davetiye çıkarmaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder